Урядом України буде застосовано низку заходів, спрямованих на захист внутрішнього автовиробника і забезпечення модернізації вітчизняних підприємств. Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, про це віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко заявив в інтерв'ю «5 каналу».

«Ми почали захищати свій внутрішній ринок і свого внутрішнього виробника. Але це тільки початок, тому що найближчим часом будуть прийняті ще кілька документів, які, з одного боку, захистять внутрішній ринок, з іншого, дадуть можливість отримати кошти для модернізації підприємств. Так працює весь світ», - підкреслив Бойко.

Він зазначив, що заходи, яких вживає уряд, дозволять значно збільшити виробництво автомобілів вітчизняними підприємствами і дозволить їм витримувати конкуренцію.

«В автопромі, в авіації найбільш жорстка конкуренція. Але ми налаштовані на те, щоб знайти модель, яка дозволить різко збільшити виробництво автомобілів у нашій країні. Власне кажучи, це вже почалося», - сказав віце-прем'єр-міністр.

Як повідомляв ForUm, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про введення спеціальних мит на імпорт автомобілів. Очікується, що спецмито на іномарки допоможе стати на ноги вітчизняному автопрому

Туреччина поінформувала Всесвітню організацію торгівлі про те, що запровадить мито на ввезення українських волоських горіхів у відповідь на підвищення Україною ввізного мита на імпортні авто.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229