Інвестори підтримують реформи, які проводить український уряд у сфері дерегуляції бізнесу, підвищення інвестиційної привабливості країни і стимулювання економічного зростання. У той же час представники західних компаній висловили переконаність, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС не стане бар'єром у співпраці України та Росії. Україна однаково дуже цікава як інвесторам із заходу, так і зі сходу. Таку думку висловили учасники першого міжнародного форуму «ABC: Ukraine & Partners».

«Ця ініціатива - проведення конференції - правильна і економічна програма уряду, яка спрямована на прискорення зростання економіки України, дуже цікава», - сказав почесний консул Швеції в Україні Карл Стурен. У той же час він зазначив, що в майбутньому підписання Угоди про асоціацію з ЄС стане стимулом для притоку інвестицій, незалежно від походження капіталу, оскільки реформи, які впроваджуються у рамках Асоціації, сприятимуть поліпшенню загального бізнес-клімату в країні.

«Коли говорять, що для інвесторів Європейського союзу це об'єднання більш важливе, ніж для російських інвесторів, це неправда. Я думаю, що Україна залишиться пріоритетом для інвестицій бізнесменів і компаній з Російської Федерації, навіть якщо буде підписано угоду з ЄС», - упевнений Стурен.

Генеральний директор компанії «Carlsberg-Україна» Петро Чернишов також позитивно оцінює кроки з реформування економіки, які робляться урядом, і зазначає, що завдяки передбачуваності державної економічної політики його компанія має намір розширювати інвестиційну діяльність в Україні. «Для нас як великого інвестора в Україні головне - стабільність і передбачуваність економіки. Поки що новому уряду це вдається забезпечити. Тому поки ми оцінюємо реформи як позитивні. Ми інвестували в країну вже більше $750 млн і хочемо інвестувати далі, напевно, це теж відповідає духу Програми активізації розвитку економіки», - сказав Чернишов.

Керівник проекту секторної конкурентоспроможності для України ОЕСР Габріела Міранда відзначила прогрес у сфері створення інвестиційної інфраструктури, яка допоможе сконцентрувати фінансування пріоритетних галузей. Зокрема, на її думку, достатньо ефективним інструментом буде створення Державного банку розвитку. «Я вітаю намір створити Державний банк розвитку, який, на мою думку, дозволить сконцентрувати кошти для фінансування пріоритетних галузей», - сказала представник ОЕСР.

Перша міжнародна конференція «ABC: Ukraine & Partners», яка проходить 13-14 червня в Києві, - форум високого рівня за участю членів уряду України, глав урядів іноземних держав, міжнародних економічних організацій, міністрів країн-партнерів України, топ-менеджерів провідних інвестиційних , фінансово-банківських і бізнес-організацій, керівників торгово-промислових палат і асоціацій. Метою форуму поряд з подальшим розвитком діалогу між владою і бізнесом є об'єднання зусиль керівників урядових структур та лідерів бізнесу для пошуку шляхів взаємоприйнятного співробітництва та вироблення шляхів подолання негативного впливу глобальної економічної кризи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153