Після налагодження поставок газу через Словаччину Україна зможе забезпечити себе імпортним газом тільки за рахунок реверсних поставок. Про це в ході Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners» 13 червня повідомив голова німецької RWE Supply & Trading Стефан Юдіш.

Як нагадав він, компанія RWE планує почати продаж російського газу для його подальшого доставки в Україну через територію Словаччини.

«Ми поставляємо газ в Україну через Польщу з листопада 2012 року. Ми продовжуємо поставляти і будемо продовжувати це робити. У нас є існуючі контракти з українськими партнерами, і ми їх плануємо продовжити. Ми також плануємо почати постачання газу зі Словаччини, і це третій, найважливіший варіант», - сказав він, зазначивши, що для початку постачань газу через Словаччину необхідно вирішити як політичні, так і технічні питання, повідомляють «Українські новини».

«З відкриттям реверсного потоку зі Словаччини стане можливе використання українських підземних сховищ газу (для європейських компаній), але їх можна буде використовувати, тільки коли газ зможе вільно входити і виходити з України», - сказав він.

Як повідомив вчора міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, головне зараз - це відкриття третього імпортного коридору через Словаччину. «У нас є для цього можливість, передумови і попередні домовленості», - зазначив Ставицький.

Нагадаємо, окрім Польщі RWE також поставляє газ через Угорщину до України.

У Росії заявляли, що схеми, організовувані Україною з отримання газу в Європі, нагадують шахрайські.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

321