Уряд розраховує на підтримку Верховної Ради в питанні приведення українського законодавства у відповідність до норм Європейського союзу, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов в ході Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners».

«Нам потрібно буде підготувати певну кількість нормативних актів. Ми розраховуємо на те, що Верховна Рада в цьому питанні буде нашим партнером», - сказав міністр.

Прасолов підкреслив, що вже зараз ведеться активна робота щодо приведення українського законодавства у відповідність до стандартів ЄС, зокрема це стосується фітосанітарних норм, держзакупівель, технічного регулювання.

«Я вчора підписав ще п'ять регламентів, які гармонізовані з європейською та міжнародною практикою, і тепер Україна має 7029 таких регламентів. Тобто ми вже зараз готуємося до того, щоб наше приєднання до зони вільної торгівлі з ЄС пройшло досить легко», - зазначив міністр.

У той же час він підкреслив, що український бізнес має розуміти ті переваги, які надає Україні зона вільної торгівлі з ЄС, і допомагати уряду рухатися в цьому напрямі.

«Сам бізнес повинен розуміти, що зона вільної торгівлі - це не для Уряду, це для бізнесу, для того, щоб наші товари, наші послуги могли легко продаватися, щоб підприємства збільшували виручку і прибутковість», - зазначив Прасолов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170