Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не витримала вимог до заяви про надання їй короткочасного виїзду за межі виправної установи.

Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України, коментуючи заяви захисника Тимошенко Сергія Власенка про нібито наміри засудженої звертатися до прокуратури зі скаргами на керівництво Качанівської колонії.

«Вимога ст.111 ДВК України чітко регламентує час надання відповіді засудженій особі, у разі якщо остання звертається із заявою про надання їй короткострокового виїзду за межі виправної установи. Однак та ж стаття чітко регламентує і вимоги до написання такої заяви. У випадку з засудженою Тимошенко такі вимоги витримані не були», - зазначили У ДПтСУ.

Співробітники Качанівської колонії в межах доби після надходження заяви від засудженої надали їй відповідні роз'яснення.

«Якщо ж Тимошенко приховала цю інформацію від свого захисника, то це не означає, що керівництво колонії не надало роз'яснення», - повідомили у відомстві, підкресливши, що за законом не зобов'язані були це робити.

У ДПтСУ зазначили, що, знаючи вимоги ст.111 ДВК України, будь-який юрист у змозі зрозуміти, що дії пенітенціарної служби є законними.

Як повідомляв ForUm, раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Тимошенко можуть відпустити додому - до хворої матері.

Голова прес-служби Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко заявив, що екс-прем'єр перебуває в лікарні, а не в пенітенціарній установі, а тому не зможе скористатися правом тимчасово покинути заклад.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341