Кабінет Міністрів України постановою від 12 червня 2013 р. №415 призупинив дію постанови КМУ від 13 березня 2013 р. №185, яка передбачає введення біометричних паспортів.
Текст документа розміщено на сайті Кабміну.

«Зупинити дію постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2013 р. №185 «Деякі питання виконання Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус».

У зв'язку з цим відновлюється дія низки постанов Кабінету Міністрів України, які були скасовані постановою від 13 березня. Зокрема, постанови, якими затверджувалися зразки водійських посвідчень, бланки паспортів України та закордонних паспортів.

Міністерству внутрішніх справ разом з Міністерством фінансів у тримісячний термін доручено подати на затвердження єдині зразки бланків документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, і порядки, які регламентують видачу, обмін, пересилання, видалення, повернення державі, знищення документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи.

 
Як раніше повідомляв ForUm, постановою Кабінету Міністрів від 13 березня 2013 р. №185 були затверджені єдині зразки бланків документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, в тому числі і посвідчення водія. Визначено порядок централізованого оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення зазначених документів.

Також даним законодавчим актом було встановлено наступні терміни дії для посвідчення водія: на право керування транспортними засобами категорії А, А1, В і В1, оформлені та видані після набуття чинності цієї постанови, - на 20 років з дати їх видачі, інших категорій - на 10 років від цієї дати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

485