Антимонопольний комітет України має намір спростити дрібні злиття суб'єктів господарювання в Україні, дозволивши не брати відповідні дозволи в антимонопольних органах. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході брифінгу повідомив перший заступник голови Антимонопольного комітету України Рафаель Кузьмін.

За його словами, АМКУ подав до парламенту законопроект, в якому пропонується підвищити граничний поріг вартості злиття, при якому необхідно отримувати дозвіл у Комітеті.

Кузьмін пояснив, що сьогодні суб'єкти господарювання зобов'язані звертатися в антимонопольні органи, якщо вартість трансакції при їх злитті перевищує €12 млн. Відповідно до законопроекту, дана сума повинна перевищувати €30 млн, таким чином, якщо вартість злиття виявиться нижчою від цієї суми, суб'єкти господарювання не будуть зобов'язані отримувати дозвіл в АМКУ.

«80-90% злиттів в Україні роблять великі промислові групи. Близько 10-15% - дрібні злиття. Щоб уникнути подібних дрібниць, ми подали проект закону до Ради, крім того, це вимога євроспільноти - підвищити цей поріг», - резюмував Кузьмін.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147