Знешкоджено озброєну банду, яка скоїла низку розбійних нападів у Київській області. Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, банда з 4 учасників діяла протягом січня-травня п.р. на території Київської області.

Громадяни Грузії, один з яких раніше судимий на території Грузії, незаконно перебуваючи на території України, створили організовану групу - банду з метою здійснення розбоїв.

Зокрема, вони скоїли розбійний напад на родину бізнесменів у Київській області. Під час нападу бандити нанесли тілесні ушкодження пенсіонерці, внаслідок чого викликали у неї закриту черепно-мозкову травму, а також завдали її онукові 27 колото-різаних ран і 5 вогнепальних поранень.

Дії учасників злочинної організації кваліфіковані за ст. 257 КК України, а саме: організація озброєної банди з метою нападу на окремих громадян, участь у такій банді і в скоєних нею нападах, а також статтями КК щодо замаху на умисне вбивство з корисливих мотивів та скоєння розбійного нападу організованою злочинною групою.

Прокуратурою Київської області здійснюється процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні. Трьом з чотирьох учасників злочинної організованої групи обрано запобіжний захід - взяття під варту. Один з учасників злочинної організованої групи оголошений у розшук.

За ці кримінальні злочини передбачено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

457