Уряд планує цього року оголосити кілька конкурсів на концесію автодоріг. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

За словами чиновника, «у мене сьогодні вже були переговори на цю тему. Ми відкриті до обговорення будь-яких пропозицій, ініціатив та проектів. Ми плануємо цього року оголосити кілька концесійних конкурсів на будівництво доріг, вперше за всю історію України».

Віце-прем'єр уточнив, що Кабмін розробив нову модель автодорожнього сектору, в т.ч. Програму розвитку автомобільних доріг на 2013 - 2018 роки.

«У нас сьогодні близько 180 тис. км доріг державного значення. Держава залишить під своїм контролем близько 52 тис. км головних доріг, які мають логістичний потенціал, а місцеві дороги разом з фінансуванням і райавтодору планується передати у відповідальність управління та фінансування, з тим ресурсом, який буде додатково виділено з держбюджету в управління облдержадміністрацій, місцевих органів влади, щоб чітко персоніфікувати відповідальність за кожну дорогу», - сказав Вілкул.

І додав, що одним із принципів держполітики в транспортній галузі є поліпшення інвестиційного клімату з метою залучення коштів на розвиток інфраструктури і впровадження інноваційних моделей розвитку.

«У вітчизняної економіки, і транспортної галузі зокрема, дуже великий потенціал до розвитку. А реалізація масштабних проектів модернізації та розвитку інфраструктури - це стабільна робота для сотень тисяч людей і гарантія високого рівня соціальних стандартів для працівників і членів їхніх сімей, завдяки чому виграють не лише громадяни, а й інвестори, що вкладають в затребувану інфраструктуру», - підкреслив чиновник.

Він акцентував, що у зв'язку з цим перед галуззю стоять першочергові завдання - оновлення парку вантажних вагонів і локомотивів, модернізація та електрифікація залізничних шляхів і напрямків, спрощення документообігу, днопоглиблення в морських портах для прийому великотоннажних суден, будівництво сучасних терміналів, оновлення припортової інфраструктури і кранового господарства.

«А розташування України в центрі Європи і вихід до Чорного моря обумовлює її роль як транзитного коридору між Євросоюзом та Азією, а також між Росією, балканськими і середньоазіатськими країнами. Отже, для транзитного потенціалу країни важливим є розвиток мережі логістичних центрів», - сказав віце-прем'єр.


Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

356