Антимонопольний комітет України вважає існуюче в державі порушення конкурентного законодавства ефективним. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив перший заступник голови Антимонопольного комітету України Рафаель Кузьмін.

«У США, наприклад, традиційно суворе законодавство щодо правопорушень. Там, крім штрафів, існує кримінальне покарання. У нас для суб'єктів господарювання штрафні санкції дуже великі. Ми - не прихильники того, щоб ці відносини криміналізувати , - сказав він.

У свою чергу начальник Управління контролю над концентраціями і узгодженими діями АМКУ Тетяна Полтавець повідомила, що в США на суб'єкти господарювання накладається штраф у розмірі 16 тис. доларів за кожен день з моменту скоєння правопорушення при проведенні концентрації злиття.

«В Україні за подібні порушення передбачений штраф до 5% від доходів суб'єкта господарювання», - підкреслила вона.

Також Кузьмін додав, що в Україні щорічно близько 10% суб'єктів господарювання скоюють злочини при проведенні злиттів. «Але треба відрізняти порушення формальні - неправильно подані документи, неточна інформація. Таких порушень багато. Торік таких злиттів, які б призвели до монополізації ринку, не було», - підсумував чиновник.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155