АР Крим необхідний підвищений коефіцієнт при розподілі коштів Держбюджету. Як повідомляє управління інформаційної політики Ради міністрів АРК, про це голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов заявив у ході зустрічі голови Верховної Ради України Володимира Рибака з представниками органів місцевого самоврядування Криму 13 червня.

Як наголошується в повідомленні, Могильов вважає за необхідне при формуванні Держбюджету та розподілі коштів враховувати підвищене навантаження на інфраструктуру Криму в період курортного сезону.

«Я вже неодноразово говорив, що Крим - унікальний регіон. До нас на відпочинок приїжджають близько шести мільйонів туристів. При двох мільйонах населення Криму, ще шість мільйонів - це велетенське додаткове навантаження на дороги, на всю соціальну інфраструктуру, сферу ЖКГ, охорону здоров'я», - заявив глава Ради міністрів.

У свою чергу Рибак заявив, що згоден з такою позицією і це питання буде розглянуто. «Далеко не у всіх регіонах України населення збільшується на кілька мільйонів. Це колосальне навантаження. Звичайно, необхідна фінансова підтримка», - резюмував спікер парламенту України.

Нагадаємо, в Криму за рахунок субвенції з державного бюджету України відремонтують вулиці і дороги комунальної власності.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187