Кількість постраждалих унаслідок залізничної аварії в Аргентині зросла до 315 людей, загинули три людини. Тридцять вісім поранених залишаються в лікарнях, стан чотирьох осіб оцінюється як важкий.

Зіткнення поїздів сталося близько 07.07 за місцевим часом вчора поблизу станції Кастелар, за 30 кілометрів на захід від Буенос-Айреса. Залізничний склад не зумів загальмувати і зіткнувся з іншим складом з пасажирами, що стояв на коліях. Профспілки стверджують, що аварія могла статися через несправність гальмівної системи в одному з потягів, компанія-оператор стверджує, що технічний стан потягів був задовільним, а машиніст одного з потягів не зупинився на заборонний сигнал семафора, повідомляє РІА «Новости».

Президент Аргентини Крістіна Фернандес де Кіршнер ввечері у четвер заявила, що подія викликає в ній «гнів і безсилля». При цьому президент утрималася від того, щоб якось кваліфікувати те, що сталося, заявивши, що вважає за краще дочекатися вердикту судової системи щодо цього питання. Кіршнер також висловила щиру солідарність з родичами і близькими загиблих і постраждалих.

Поліція затримала машиністів і помічників машиністів, які брали участь в зіткненні поїздів. За повідомленнями місцевих ЗМІ, помічників машиністів звільнять найближчим часом, а машиністам може бути пред'явлено звинувачення в умисному заподіянні шкоди, що спричинило за собою смерть потерпілих.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274