Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган після екстрених переговорів з представниками табору учасників протесту в парку Гезі в Стамбулі пообіцяв заморозити будівництво в парку і винести питання на референдум.

Група представників демонстрантів була запрошена на зустріч до Анкари, де знаходиться робоча резиденція прем'єр-міністра, після того як після ультиматуму Едрогана протести не припинилися. Серед переговірників від протестуючих - члени «Платформи солідарності Таксимо», організації, яка була в центрі протестів з перших днів. Члени групи також брали участь у перших переговорах з віце-прем'єром Бюлентом Аринчем минулого тижня. До групи переговірників, які прибули до Анкари, також увійшли відомі в Туреччині актори і співаки, які підтримали протестувальників.

За непідтвердженою інформацією, губернатор Стамбула Хусейн Авні Мутлу пообіцяв делегації, що поліція не буде вживати ніяких дій до закінчення переговорів, пише «Lenta.ru».

Раніше Ердоган обіцяв, що питання подальшої долі парку визначить референдум. Фактично таке голосування не має юридичної сили, проте прем'єр мав на увазі, що його результати будуть враховуватися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151