Президент США Барак Обама прийняв рішення про військову підтримку сирійської опозиції. Про це заявив журналістам заступник радника президента США з національної безпеки Бен Родс, не уточнивши деталі цієї підтримки.

«Президент прийняв рішення про надання більшої допомоги опозиції. Це буде включати надання прямої підтримки вищому військовому командуванню (опозиції). Це включає військову підтримку. Я не можу повідомити вам всі типи цієї підтримки з різних причин, але це буде відрізнятися в обсягах та масштабах», - цитує «РИА Новости».

Раніше Бен Рідс заявив, що уряд Сирії вбив до 150 осіб, використовуючи хімзброю проти опозиції.

«Після ретельного розгляду, наше розвідувальне співтовариство оцінює, що режим Асада використовував хімічну зброю, застосовуючи нервовопаралітичний газ зарин, в малих масштабах і в безлічі випадків торік проти опозиції.

Наше розвідувальне співтовариство має високий ступінь впевненості в цій оцінці, враховуючи наявність численних і незалежних джерел інформації.

Розвідувальне співтовариство оцінює, що від 100 до 150 осіб загинули від зафіксованих у Сирії до теперішнього моменту атак за допомогою хімічної зброї, але дані про потерпілих можуть бути неповними», - заявив радника президента США з національної безпеки.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198