Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький не виключає, що з'являться нові компанії, які зможуть купувати газ в Росії і поставляти його в Україну. Про це він заявив учора на брифінгу журналістам.

«Є, зокрема, Ostchem, думаю, з'являться й інші», - сказав Ставицький.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України у квітні затвердив прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу в Україні на 2013 рік з обсягом імпорту 27,3 млрд куб. м.

Згідно з документом, надходження газу в поточному році від російського газового монополіста компанії Газпром складуть 18 млрд куб. м, від компанії Ostchem, яка підконтрольна українському бізнесменові Дмитру Фірташу, - 8 млрд куб. м, від німецького газового трейдера RWE Supply & Trading - 1,3 млрд куб. м, передає «УНІАН».

Також у документі сказано, що у 2013 році видобуток природного газу заплановано в обсязі 22,049 млрд куб. м. Загальний баланс газу на 2013 рік становить 60,06 млрд куб м.

Як раніше повідомляв ForUm, повноцінна диверсифікація поставок газу в Україну відбудеться вже за підсумками I півріччя 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233