Обсяг імпорту держхолдингом «Нафтогаз України» російського газу у 2014 році може скласти близько 18 млрд кубометрів або ще менше, що фактично повторює показник прогнозного балансу газу на 2013 рік.

Про це заявив журналістам голова НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін у кулуарах міжнародної конференції «ABC: Ukraine & Partners», що проходить у Києві.

«Виходимо з уже затвердженого балансу. Ми йдемо з постійним скороченням. Це буде менше або 18 мільярдів. Ми зараз уточнюємо», - сказав Бакулін, повідомляє «УНІАН».

При цьому він зазначив, що усі розрахунки мають бути надані постачальнику газу - російському монополісту «Газпром» - до 1 липня. «До 1 липня ми повинні це питання врегулювати», - сказав Бакулін.

Він додав, що всі питання будуть затверджені в межах і в термінах, зазначених контрактом з «Газпромом».

«Ці питання будуть вирішені у встановлені контрактом терміни. Попередній баланс затверджений. Чому попередній? Тому що в нього вносяться корективи», - додав Бакулін.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України у квітні затвердив прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу в Україні на 2013 рік з обсягом імпорту 27,3 млрд куб. м. Згідно з документом, надходження газу в поточному році від російського газового монополіста компанії «Газпром» складуть 18 млрд куб. м, від компанії Ostchem, яка підконтрольна українському бізнесменові Дмитру Фірташу, - 8 млрд куб. м, від німецького газового трейдера RWE Supply & Trading - 1,3 млрд куб. м.

Також у документі сказано, що у 2013 році видобуток природного газу заплановано в обсязі 22,049 млрд куб. м. Загальний баланс газу на 2013 рік становить 60,06 млрд куб м.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313