Нападник футбольного клубу «Барселона» Ліонель Мессі може бути оштрафований на суму від 8 до 25 млн євро через несплату податків. Про це повідомляють іспанські ЗМІ.
 
Штрафні санкції будуть застосовані до футболіста в тому випадку, якщо влада країни визнає гравця винним. Крім того, Мессі буде зобов'язаний виплатити ту суму податків, яку він приховав.
 
Раніше стало відомо, що прокуратура Барселони повідомила про наявність порушень у декларації про доходи Мессі за 2006, 2007, 2008 і 2009 рр.. Крім самого футболіста, у порушенні звинувачується його батько Хорхе Мессі.
 


Згідно з Кримінальним кодексом Іспанії, всім, хто приховав від держави понад 20 тис. євро податків, загрожує кримінальна відповідальність. Залежно від суми несплачених податків людина може отримати від 2 до 6 років позбавлення волі.
«Зараз потрібно дочекатися результатів розпочатого розслідування, - наводять слова міністра освіти, культури та спорту Іспанії Хосе Ігнасіо Верта місцеві ЗМІ. -Я можу сказати лише одне: перед законом усі рівні, навіть якщо ти - кращий футболіст світу. Однак не варто забувати і про принцип презумпції невинності, який зараз на боці Мессі».

«Ми дізналися про початок цього процесу через ЗМІ. Якщо чесно, ми дуже здивовані, тому що ніколи не порушували закон, - заявив футболіст. - Ми завжди виконували всі податкові зобов'язання. Наші фінансові консультанти розберуться в цій ситуації».

Ліонель Мессі займає десяте місце в рейтингу найбільш високооплачуваних спортсменів світу за версією журналу Forbes, опублікованому у червні 2013 року. При цьому серед футболістів Мессі йде на третьому місці, поступаючись тільки Девіду Бекхему і Кріштіану Роналду. Річний дохід аргентинця оцінюється в 41,3 млн доларів.

За матеріалами: «ІТАР-ТАРС», «Радянський спорт»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

469