Президент Литви Даля Грібаускайте заявляє, що поки не вирішено, чи буде підписано Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

«Ситуація все ще складна, ми ще не вийшли на фінальний етап. І доля Вільнюського саміту ще остаточно не вирішена, але обидві сторони шукають компроміс - і саме це є нашим меседжем нашим партнерам в ЄС і Україні», - сказала президент Литви на прес-конференції після саміту глав держав Центральної та Східної Європи в Братиславі у четвер.

За словами президента Литви, процес євроінтеграції тривалий і відповідальними за нього є як Євросоюз, так і Україна.

«Україна потребує глибоких реформ у різних сферах життя. Україна робить багато чого, але перш за все, реформи мають служити народу України, призвести до демократизації країни», - додала Грібаускайте.

Нагадаємо, 15 травня Європейська комісія схвалила пропозицію Раді ЄС підписувати документ тоді, коли для цього будуть створені необхідні умови - коли Київ виконає позначені раніше критерії.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Євросоюз може повернутися до підписання Угоди про асоціацію з Україною, у разі його провалу в листопаді цього року, не раніше літа 2015 року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208