Український уряд готовий надати гарантії персонального супроводу інвестиційних проектів на всіх стадіях погодження та забезпечити максимальне сприяння держави в їх реалізації. Про це заявив міністр промислової політики України Михайло Короленко, виступаючи в ході панельної дискусії «Обговорення участі бізнесу та інвесторів у реалізації Державної програми активізації економіки України на 2013-2014 роки», яка відбулася в рамках Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners».

«Я запрошую до співпраці як вітчизняних колег, так і наших зарубіжних партнерів. Ми готові створити всі необхідні умови для сприяння реалізації самоокупних, прибуткових інвестиційних проектів, спрямованих на модернізацію та переоснащення економіки країни», - підкреслив міністр.

«Зокрема, Міністерством промислової політики готуються законодавчі ініціативи щодо зняття надмірного податкового та адміністративного тиску, звільнення від податків устаткування, яке завозиться для модернізації вітчизняних промислових підприємств, здешевлення кредитних ресурсів, направлення державних коштів на закупівлю продукції вітчизняних товаровиробників та створення стимулів для залучення інвестицій у різні галузі української промисловості», - повідомив Короленко.

Також він зазначив, що міністерство супроводжує 30 інвестиційних проектів у галузях авіабудування, автомобілебудування, суднобудування, транспортного машинобудування, сільгоспмашинобудування, хімічної та ракетно-космічної галузей, які передбачені програмою активізації розвитку економіки. На реалізацію цих проектів передбачено 35,6 млрд грн. Крім того, Мінпромполітики отримало і обробляє більше 50 інвестиційних пропозицій від підприємств різних галузей промисловості, які не ввійшли в програму.

«Міністерство промислової політики постійно приймає і розглядає нові інвестиційні пропозиції від господарюючих суб'єктів. Для нас є один найважливіший критерій - здатність запропонованих ініціатив вплинути на поліпшення ситуації в галузі. Таким пропозиціям ми готові забезпечити зелене світло і всебічну підтримку держави», - підсумував Короленко.

Наприкінці травня Мінпромполітики повідомляло про те, що вже розпочато фінансування двох інвестиційних проектів, передбачених Програмою активізації розвитку економіки - модернізація підприємств «Червона Зірка» і «Донецьксталь». Крім того, повідомлялося, що в стадії узгодження Укрексімбанком знаходяться ще 15 проектів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164