Зернотрейдери і влада вже підписали рамковий меморандум на 2013/2014 маркетинговий рік. Про це в ході дискусійної панелі «Інвестиції в аграрну галузь України. Нагодуємо світ разом!», що відбулася в рамках Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners», заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

Він підкреслив, що для забезпечення сталого партнерства держави і суб'єктів на ринку зерна Міністерство аграрної політики і продовольства України і зерноторгові компанії керуються меморандумом про взаєморозуміння.

«Завдяки пролонгації меморандуму на наступний маркетинговий період, наприкінці вересня будуть узгоджені обсяги експорту зерна нового врожаю. Думаю, що обсяги будуть більші, ніж торік», - сказав міністр.

Глава відомства зазначив, що така форма співпраці влади і представників зернового бізнесу довела свою ефективність у довгостроковій перспективі. «Вона допомагає врегулювати ринок зернових як з позицій продовольчої безпеки держави, так і відповідно до вимог ВТО», - зазначив Присяжнюк.

На його переконання, зерновий сегмент українського агровиробництва має потужний потенціал і перспективу подальшого розвитку, враховуючи процеси, що відбуваються на глобальному ринку зерна.

«Сьогодні Україна вже продемонструвала світовій спільноті, як ефективно налагодити співпрацю між урядом і бізнесом, і таким чином ефективно реагувати на потреби населення планети зерна, що зростають. Адже ми знаємо, що стрімке збільшення населення на планеті, зростання доходів у країнах з економіками, які швидко розвиваються, в рази підвищили попит як на продовольче, так і на фуражне зерно», - резюмував Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200