Під час 18-го саміту глав держав Центральної Європи Україна не почула жодних зауважень щодо своїх євроінтеграційних прагнень. Як повідомляє прес-служба Президента України, про це сказав Президент України Віктор Янукович журналістам у Братиславі.

«Ми сьогодні не почули ні від однієї країни негативного ставлення до євроінтеграційних прагнень України чи невиконання Україною тих чи інших критеріїв. У нас є домашнє завдання і робота, яку ми повинні виконати до листопада (у листопаді у Вільнюсі планується підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. - Ред.)», - сказав Глава держави.

Разом з тим він зазначив, що Україна вже зараз працює над імплементацією законів, прийнятих у рамках реформ, які наближають країну до європейських стандартів.

«Ми знаємо, що все, що ми робимо, ми робимо заради самих себе, заради України, заради того, щоб Україна піднімала рівень економіки і на основі цього - рівень життя людей. Все, що стосується людини, її прав, соціальних стандартів - це головна мета, яку ми ставимо перед собою», - підкреслив Президент.
Питання європейської інтеграції було головним під час зустрічей на Саміті глав держав Центральної Європи. «Центральне питання, яке сьогодні обговорювалося, - це питання європейської інтеграції, і в загальному плані на саміті, і в питаннях двосторонніх переговорів», - заявив Президент.

Янукович підкреслив, що європейська інтеграція є стратегічною метою України, що закріплено в Законі про основи внутрішньої і зовнішньої політики.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович 13 червня здійснює робочий візит до Словаччини для участі у 18-му саміті глав держав Центральної Європи.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220