Для залучення інвестицій в економіку України Кабмін оновив механізми державних гарантій під інвестпроекти. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners» заявив міністр фінансів України Юрій Колобов.
За словами міністра, підтримка держави буде надаватися перспективним інноваційним проектам з високою економічною ефективністю і самоокупністю, які до того ж здатні послабити навантаження на держбюджет.

«Це дозволить наростити податкові та інші надходження, створити фінансову платформу для реалізації політики імпортозаміщення, енергозбереження, а також для вирішення соціальних проблем. Відбір підтримуваних проектів здійснюватиметься спільними зусиллями Кабміну, Фінансово-кредитної ради з відбору інвестпроектів та банків-кредиторів», - зазначив чиновник.

Він додав, що вже відібрано кілька інвестпроектів на загальну суму близько 600 млн грн, щодо яких прийнято позитивне рішення. «Загалом держгарантії - досить ефективний механізм, здатний активізувати капіталовкладення в тих областях, де це найбільше доцільно. При цьому державні органи мають право самостійно ініціювати інвестпроекти і забезпечувати їх реалізацію як головні розпорядники бюджетних коштів», - сказав глава Мінфіну.

Колобов акцентував, що основна філософія механізму держгарантій полягає в зміні підходу до участі держави в реалізації проектів розвитку, а саме - в орієнтації на безумовне досягнення цілей і завдань, поставлених у проекті.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205