Для залучення інвесторів у вітчизняний АПК необхідно спростити системи відведення земельних ділянок і впровадити довгострокову оренду земель сільгосппризначення. Про це в ході дискусійної панелі «Інвестиції в аграрну галузь України. Нагодуємо світ разом!», що відбулася в рамках першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners», повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Що стосується сфери земельних відносин, то стратегічно важливим і цікавим для інвесторів є спрощення системи відведення земельних ділянок для інвестиційних проектів і впровадження довгострокової оренди земель сільгосппризначення», - зазначив міністр.

Глава відомства повідомив присутнім, що зараз завершено розробку деяких основних земельних законів, частина з яких вже прийнята Верховною Радою України.

«Цих законів чекали інвестори і міжнародне співтовариство. Зокрема, прийняті закони «Про Державний земельний кадастр», щодо розмежування земель державної та комунальної власності, щодо проведення робіт із землеустрою, пов'язаних із встановленням і зміною меж сіл, селищ, міст, районів», - підкреслив Присяжнюк.

Нагадаємо, «ABC: Ukraine & Partners» стала першою в історії України міжнародною бізнес-конференцією, організованою з ініціативи уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167