Працівники міліції Кіровоградської області розслідують обставини шахрайського сурогатного материнства. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю УМВС України у Кіровоградській області.

Згідно з повідомленням, підозрюваною у шахрайстві виявилася 29-річна мешканка міста Олександрії. За словами потерпілого іноземця, який бажав отримати послуги сурогатного материнства в Україні, він познайомився з жінкою через інтернет-агентство. У результаті історія закінчилася відкриттям кримінального провадження.

Іноземний громадянин звернувся до Олександрійського райвідділу міліції із заявою про скоєння відносно нього шахрайства. Попередньо правоохоронці встановили, що людина зустрічалася з обраною ним жінкою спочатку в Києві, а потім у Олександрії, щоб передати гроші і переконатися в її вагітності.

За послуги іноземець заплатив місцевій жительці більше 3 тисяч доларів. Із «замовником» жінка спілкувалася в соціальних мережах. А коли настав час народжувати, вона повідомила, що під час пологів дитина померла. Після цього вона на зв'язок з іноземцем більше не виходила. Чоловік не повірив у цю історію і вирішив звернутися до правоохоронних органів, щоб дізнатися правду.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. У результаті проведення слідчих дій співробітники міліції встановили особу жінки. З'ясувалося, що дитина жива.

Зараз матеріали розслідування передані в міський відділ міліції, правоохоронці з'ясовують усі обставини історії. За словами іноземця, він готовий до проведення необхідних експертиз для встановлення батьківства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271