Для успішної реалізації Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки буде створено Банк розвитку, який має стати головним інструментом кредитування стратегічних галузей української економіки. Це банк першого рівня, він буде займатися виключно рефінансуванням комерційних банків для реалізації довгострокових інвестпроектів. Про це заявив 13 червня міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов під час першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners».

«Йдеться про високотехнологічні галузі - авіабудування, суднобудування, ракетно-космічну галузь, машинобудування. Ми також будемо стимулювати розвиток стратегічних секторів економіки - ПЕК, ЖКГ, транспортної інфраструктури, сільського господарства», - додав Прасолов.

Як раніше заявляв міністр, державний банк розвитку створюється для того, щоб дати економіці «довгі гроші» з досить низькою процентною ставкою. Протягом 2013 року буде створюватися нормативна база, а вже у 2014 році банк розвитку буде запущений. Передбачуваний початковий статутний фонд - 10 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134