Міністерство закордонних справ України направить зовнішню політику на обслуговування економіки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході конференції «Зовнішньоекономічна діяльність: нові шляхи партнерства бізнесу і влади», що відбулася в рамках Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners», заявив в.о. директора департаменту економічного співробітництва МЗС України Олександр Данилейко.

«Головне завдання зовнішньої політики - це економізація зовнішньої політики. Ми переходимо від рафінованої дипломатії до дипломатії практичної дії... Тобто зовнішня політика має обслуговувати зовнішню економіку в першу чергу», - сказав Данилейко.

За його словами, МЗС допомагає українським експортерам вийти на світові ринки, а також сприяє приходу в Україну іноземних інвестицій. Він також зазначив, що МЗС виконує завдання, поставлені Президентом України та Кабінетом Міністрів України щодо налагодження діалогу з бізнесом.

Данилейко повідомив, що при МЗС вже створена і працює рада експортерів та інвесторів, до неї входять більше 70 підприємств і асоціацій. «Ми намагаємося вести прямий діалог і чути потреби бізнесу», - резюмував дипломат.

Крім того, міністр закордонних справ Леонід Кожара поставив перед усіма українськими дипломатами завдання всіляко допомагати і сприяти українським експортерам при виході на світові ринки, а також іноземним інвесторам, готовим прийти в Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

337