Прокуратура виявила в діях посадових осіб авіакомпанії «АероСвіт» ознаки шахрайства з фінансовими ресурсами. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Згідно з повідомленням, перевірка встановила, що авіакомпанія порушила вимоги Цивільного та Земельного кодексів України, а також Закону України «Про іпотеку».

Зокрема, встановлено, що в кінці 2012 року частина майна авіакомпанії була передана в заставу одному з банків на підставі договору іпотеки. При цьому земельна ділянка площею 7,344 га знаходиться в межах аеропорту «Бориспіль». Таким чином, земля, яка є предметом іпотеки, знаходиться на праві постійного користування в аеропорту «Бориспіль» і знаходиться у державній власності.

Як нагадують в прокуратурі, відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України «Про іпотеку», предметом іпотеки може бути тільки майно, що перебуває у власності іпотекодавця. Враховуючи зазначену норму закону, посадові особи авіакомпанії надали іпотекодержателю завідомо неправдиву інформацію про перебування у власності зазначеної вище земельної ділянки.

За результатами перевірки прокуратурою області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 222 КК України, тобто шахрайство з фінансовими ресурсами.

Хід досудового розслідування кримінального провадження прокуратурою області взято під контроль.

Нагадаємо, активи «АероСвіту» залишаються під арештом у рамках кримінальної справи про порушення трудового законодавства. 29 грудня 2012 року авіакомпанія «АероСвіт» подала заяву до Господарського суду Київської області про банкрутство. Борг компанії перед кредиторами на 27 грудня перевищив 4,27 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377