США послабили економічні санкції відносно Сирії для надання допомоги опозиції країни. З відповідною заявою 12 червня виступив Держдепартамент США.

Нові правила дозволять американським компаніям експортувати сільськогосподарську продукцію, програмне забезпечення, енергетичне обладнання і низку інших товарів у райони, контрольовані сирійськими повстанцями. Крім цього, фірми з США відтепер зможуть купувати нафту в сирійській опозиції. Компанії, які мають намір торгувати з Сирією, повинні будуть у кожному конкретному випадку отримувати дозвіл у міністерства торгівлі США.

Як зазначає Reuters, представники американської влади підкреслили, що частковий дозвіл на торгівлю не передбачає можливості продажу зброї повстанцям.

Коментуючи ослаблення санкцій, у Держдепартаменті висловили сподівання, що вона допоможе «полегшити відновлення звільнених територій» у Сирії, пише «Lenta.ru».

Економічні санкції США проти Сирії були введені восени 2011 року, через кілька місяців після початку протистояння уряду Башара Асада й опозиції. Приблизно тоді ж про аналогічні санкції оголосили Євросоюз і Ліга арабських держав. У травні 2012 року уряд Сирії оцінював збитки від санкцій у чотири відсотки довоєнного ВВП країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159