Перший офіційний візит прем'єр-міністра Чорногорії Міло Джукановича в Україну сприятиме розвитку двосторонніх відносин. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з чорногорським колегою, повідомляє Департамент інформації та комунікації з громадськістю секретаріату КМУ.
«Я глибоко переконаний, що сьогоднішній візит сприятиме розвитку двосторонніх відносин», - сказав він.

Азаров зазначив, що відносини між двома державами розвиваються динамічно, однак товарообіг не повною мірою відповідає потенціалу країн. Він запропонував доручити відповідним міністерствам і відомствам підготувати документи для активізації співробітництва.

На його думку, активізації двостороннього співробітництва також сприятиме відкриття прямого авіасполучення між Києвом і Підгорицею. Він додав, що актуальним є і співробітництво в туристичній, військово-технічній, агропромисловій та культурно-освітній сферах.

Прем'єр-міністр запропонував у поточному році провести Дні української культури в Чорногорії і чорногорської в Україні.

Джуканович, у свою чергу, зазначив, що Чорногорія знає про потужний потенціал України в енергосекторі і закликав українські компанії брати участь у реалізації енергетичних проектів у Чорногорії.

«Україна має надзвичайно хороший потенціал в енергетиці. На жаль, ми самі не здатні реалізовувати великі енергетичні проекти, і тому ми запрошуємо українських партнерів брати участь у таких проектах», - сказав прем'єр-міністр Чорногорії.

Крім того, Джуканович подякував Азарову за запрошення взяти участь у роботі першої Міжнародної бізнес-конференція «ABC: Ukraine & Partners». Він додав, що участь у конференції візьмуть представники 11 чорногорських компаній.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

397