Україна має серйозний потенціал для того, щоб вже найближчим часом стати найбільшим у світі експортером сільськогосподарської продукції. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході конференції «Зовнішньоекономічна діяльність: нові шляхи партнерства бізнесу і влади», що відбулася в рамках Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners», заявив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков .

«Володіючи родючими землями, наша країна найближчим часом може перетворитися на найбільшого експортера сільськогосподарської продукції, і вже сьогодні вона - найбільший експортер соняшникової олії і зерна», - сказав він.

Крім того, Чижиков підкреслив, що вже сьогодні Україна також посідає четверте місце за кількістю сертифікованих фахівців у сфері IT, також у країни є великі можливості в туристичній галузі.

За його словами, економічне становище України можна істотно поліпшити завдяки залученню іноземних інвестицій та використанню передових та інноваційних технологій.

Чижиков прогнозує, що на стан української економіки і зовнішньоекономічну діяльність нашої країни позитивно вплине підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

У той же час, за його словами, Україні потрібно розвивати торговельні відносини з країнами-сусідами, зокрема з країнами СНД.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200