Через 15 років українські аграрії зможуть виробляти до 90 млн тонн зерна. Такі обсяги врожаю дозволять нашій країні зайняти друге місце серед світових лідерів з продажу зерна. Однак для того, щоб ці плани стали реальними, необхідно інвестувати значні кошти в аграрний сектор. Зокрема сільське господарство потребує 70 мільярдів доларів інвестицій.

Про це повідомив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко в ході дискусійної панелі «Інвестиції в аграрну галузь України. Нагодуємо світ разом!», що відбулася в рамках Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners».
«Аграрна галузь завжди прославляла наша держава. І ми очікуємо, що така ж тенденція буде продовжуватися. Зараз Україна входить до п'ятірки світових лідерів з експорту зерна. І в найближчому майбутньому ми можемо зайняти 2 місце. Україна завоювала стратегічні ринки в Північній Африці і на Близькому Сході. Країни цих регіонів залежать на 30-70% від українського зерна. Також Україна значно наростила обсяги продажів зерна в Європу», - зазначив Леонід Козаченко.

Також фахівець додав, що для збільшення обсягів експорту необхідно наростити урожай зернових. Так, через 15 років українські аграрії зможуть збирати до 90 мільйонів тонн зерна.

«Враховуючи зростання населення в світі, на Україну покладається дуже велике завдання. Так, Україна може нагодувати до 600 мільйонів чоловік. Близько 20% виробленої сільгосппродукції буде споживатися всередині країни, а 80% може йти на експорт», - зазначив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

Однак для того, щоб реалізувати такі амбітні плани, необхідно залучити у вітчизняний аграрний сектор до 70 мільярдів доларів інвестицій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165