У Черкаській області на цьому тижні правоохоронці затримали чоловіка, який намагався налагодити постачання наркотиків в обласну психіатричну лікарню у місті Сміла, повідомили у ВЗГ УМВС у Черкаській області.

У Смілянський міськвідділ міліції звернулися місцеві жителі, які повідомили, що на території психіатричної лікарні з'явилися особи, які продають наркотики пацієнтам, які проходять лікування від наркотичної залежності.

У перший же день розробки правоохоронці помітили чоловіка, який викликав підозру. Він тривалий час перебував біля одного із відділень, когось очікуючи, і сильно нервував. На вимогу пред'явити документи чоловік пояснив, що приїхав у лікарню для лікування від наркозалежності. У 27-річного жителя Черкас правоохоронці виявили шприц ємністю 10 мл, частково наповнений рідиною коричневого кольору, і пляшку з 60 мл ацетильованого опію.

В кабінеті слідчого затриманий розповів, що в лікарні, де він лікувався, його знайомий запропонував поширювати наркотики в лікарні. На цю пропозицію чоловік погодився. Представившись в лікарні родичем пацієнта, торговець отримав можливість зустрітися з ним за межами відділення і передати наркотики для реалізації. За свої послуги зловмисник гарантовано отримував свою частку - 6 мл, решту він повинен був продати по 60 гривень за дозу, передає «УНІАН».

Налагодити наркобізнес чоловіки не встигли, правоохоронці розкрили канал розповсюдження наркотиків на початковому етапі.

В даний час слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.309 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За зберігання наркотиків законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами строком до 2 років, або арешт строком до 6 місяців, або обмеження волі строком до 3 років, або позбавлення волі на той же термін.

Триває розслідування. Правоохоронці встановлюють усіх фігурантів кримінального правопорушення та вирішується питання про обрання запобіжного заходу затриманому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231