Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає «грою за вищу ставку» питання запланованого на листопад підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Про це він сказав журналістам у Братиславі в середу ввечері, повідомляє канцелярія польського президента.

За словами Коморовського, вчора ввечері він обговорював це питання з президентом Європейської Ради Германом Ван Ромпеєм, при цьому Україна посіла головне місце у розмові.

«Ми обмінялися поглядами на те, що можна зробити, щоб Україну мобілізувати до таких дій, результатом яких стало б виконання всіх умов для підписання в листопаді цього року Угоди про асоціацію», - сказав Коморовський, повідомляє «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович 13 червня здійснить робочий візит до Словаччини для участі у 18-му саміті глав держав Центральної Європи.

Сьогодні президент Польщі планує провести двосторонню зустріч з Президентом України Віктором Януковичем, який також бере участь у саміті в Братиславі.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Євросоюз може повернутися до підписання Угоди про асоціацію з Україною, у разі його провалу в листопаді цього року, не раніше літа 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245