Створення спільних з Білоруссю підприємств з виробництва сільгосптехніки для України є перспективним напрямом. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов 12 червня ході поїздки до Республіки Білорусь.

У рамках візиту відбулася зустріч з міністром промисловості Білорусі Дмитром Катериничем, у ході якої обговорювалися питання про співпрацю у галузі сільськогосподарського машинобудування, а також відвідування двох провідних підприємств Республіки Білорусь - ВАТ «МАЗ» і РУП «МТЗ».

За словами Катеринича, для того, щоб Україні виконати завдання щодо збільшення обсягу виробництва сільськогосподарської продукції, необхідно оновлення сільгосптехніки. Сторони обговорили розвиток співробітництва у галузі сільськогосподарського машинобудування, зокрема, схеми фінансування поставок техніки білоруського виробництва і тієї, яка спільно випускається.

«У нас є частина складальних потужностей на території України і нам потрібно вирішити, як розвивати ці складальні виробництва, які завдання поставити перед ними», - додав міністр промисловості Білорусі.

У 2012 році серед торгових партнерів України Республіка Білорусь за обсягом товарообігу посіла друге місце серед країн СНД (після Російської Федерації) і четверте місце серед країн світу. Також спостерігається поступальне зростання торговельно-економічних відносин між Україною та Республікою Білорусь. Зокрема, українсько-білоруський товарообіг вийшов на докризовий рівень і з 2009 року до 2012 року виріс більше ніж у два рази, він минулого року склав 7 млрд. 521,6 млн дол США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170