Отримати часткову компенсацію за будівництво і реконструкцію тваринницьких комплексів і ферм, а також комбікормових заводів стало легше. Так, вчора Кабмін прийняв постанову, в якій спростив механізм отримання компенсації. Зокрема, тепер суб'єкти господарювання будуть подавати регіональним комісіям спрощений пакет документів. Також право виїжджати на об'єкти отримають комісії в регіонах. А саму компенсацію зможуть отримати навіть ті підприємства, які введені в експлуатацію в 2013 році.

Уряд на своєму вчорашньому засіданні ухвалив постанову, що передбачає внесення змін до Порядку використання коштів, закладених у державному бюджеті для часткового відшкодування суб'єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів.

Зокрема, постанова передбачає скорочення переліку документів, які суб'єкти господарювання подають регіональним комісіям, передачу права виїжджати на об'єкти конкурсним комісіям у регіонах і надання можливості здійснити часткове відшкодування вартості об'єктів, введених в дію в 2013 році.

Такі зміни, на думку чиновників, будуть сприяти поліпшенню фінансового стану сільгоспвиробників і залученню інвестицій.

Нагадаємо, що в 2013 році для часткового відшкодування суб'єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм, комплексів і підприємств з виробництва комбікормів передбачено 227,6 мільйона гривень. За 3 місяці 2013 року вже побудовано 5 нових і реконструйовано 25 існуючих тваринницьких ферм і комплексів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273