Міністр закордонних справ України Леонід Кожара провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Республіки Молдова Юрієм Лянке, повідомляє прес-служба МЗС.

Співрозмовники обмінялися думками щодо першочергових питань двостороннього співробітництва, підкреслили необхідність активізації зусиль з метою вирішення низки актуальних питань, які стоять у порядку денному українсько-молдовських відносин.

Окрему увагу було приділено взаємодії двох країн у євроінтеграційній сфері, зокрема, підготовці до Саміту «Східного партнерства», який має відбутися в листопаді ц.р. у Вільнюсі.

У контексті головування України в ОБСЄ в 2013 році, Кожара та Лянке висловили задоволення результатами чергового раунду переговорів у форматі «5+2», який відбувся 23-24 травня в Одесі та домовилися зробити додаткові кроки з метою активізації процесу придністровського врегулювання.

Глава вітчизняного МЗС побажав новому прем'єр-міністру Лянке успіхів на високому посту, а також нових досягнень на благо українсько-молдовського партнерства.

Як раніше повідомляв ForUm, Росія може визнати Придністров'я у разі втрати Молдовою державного суверенітету і статусу нейтральної країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173