Станом на 12 червня Кабінет Міністрів вніс на розгляд Верховної Ради 207 законопроектів, із яких не розглядалося 123, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Серед першочергових і життєво важливих законопроектів, які очікує суспільство, - документи соціальної, бюджетної, економічної сфер, а також пакет документів щодо виконання плану дій для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Однак перманентне блокування Верховної Ради опозицією не дає можливості прийняти необхідні країні закони», - зазначили в Кабміні.

За інформацією уряду, серед соціального блоку не прийнятим залишається законопроект, який передбачає підвищення розміру надбавки за догляд за дитиною-інвалідом з високим ступенем втрати здоров'я, яка потребує постійного стороннього нагляду. «На таку допомогу чекають 15540 сімей, які виховують дітей з тяжкими функціональними обмеженнями. Але допомоги немає, оскільки опозиційна частина народних обранців вище їхніх інтересів ставить власні політичні амбіції», - йдеться у повідомленні.

Крім того, через блокування роботи Верховної Ради не розглядався законопроект «Основні напрями бюджетної політики на 2014 рік», неприйняття якого гальмує весь бюджетний процес 2014 року.

У Кабміні також зазначили, що серед представлених урядом до парламенту законопроектів без розгляду залишаються і ті, які стосуються спрощення умов ведення бізнесу. Урядові законопроекти щодо дерегуляції передбачають скорочення кількості документів дозвільного характеру, які мають отримувати оператори ринку харчових продуктів; вільний і безкоштовний доступ до інформації державних реєстрів, які містять дані про суб'єктів господарювання; зміни до Податкового кодексу, які спрощують початок бізнесу та багато інших.

Серед документів, необхідних для виконання плану дій щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС, у Верховній Раді досі перебувають законопроекти: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні»; «Про внесення змін до деяких законів України щодо виконання судових рішень»; «Про внесення змін до статті 98 Конституції України (щодо повноважень Рахункової палати)»; «Про повторні вибори народних депутатів України до Верховної Ради України VII скликання у деяких одномандатних виборчих округах у зв'язку з неможливістю достовірного встановлення підсумків голосування і результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року».

Не розглянутими також залишаються також документи щодо захисту прав інвесторів; вирішення проблем НАК «Нафтогаз України» і реструктуризації компанії відповідно до норм Європейської енергетичної хартії; заборони фінансових пірамід в Україні, посилення кримінальної відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин та інші.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров вимагає, щоб опозиція припинила блокування роботи парламенту.

6 червня парламентарії від опозиції заблокували трибуну Верховної Ради України і зажадали, щоб Президент Віктор Янукович особисто прийшов до парламенту і виступив зі щорічним посланням.

Президент України Віктор Янукович виступає за проведення позачергової сесії Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201