Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про невідкладні заходи щодо прискорення здійснення економічних реформ». Про це повідомляє прес-служба Глави держави.
Зокрема, він доручив Кабінету Міністрів здійснити низку системних кроків для поліпшення інвестиційного клімату, вдосконалення системи державного контролю у сфері господарської діяльності та прискорення реформування сфери надання адміністративних послуг.

Уряд також має прискорити здійснення заходів щодо спрощення умов ведення бізнесу, зокрема, переглянути нормативно-правові акти з питань регулювання містобудівної діяльності з метою актуалізації їх змісту та спрощення регуляторних процедур.
Державній службі з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва доручено підготувати зміни до законодавства, спрямовані на вдосконалення роботи органів державного нагляду (контролю).

Як зазначають у прес-службі, вказані зміни будуть спрямовані на скорочення переліку відносин, на які не поширюється дія Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», і звуження підстав для проведення позапланових перевірок. На рівні закону мають з'явитися норми про проведення комплексної планової перевірки. Крім того, органи контролю будуть зобов'язані розміщувати на своїх офіційних сайтах нормативно-правові акти, дотримання вимог яких перевіряється у ході перевірки. У разі відсутності вільного і безкоштовного доступу суб'єктів господарювання до зазначених актів держоргани не матимуть права здійснювати перевірки дотримання їхніх вимог.

Окрема увага приділяється активізації реформи сфери надання адміністративних послуг. Зокрема, КМУ доручено прискорити підготовку законопроекту про перелік адміністративних послуг та плату (адміністративний збір) за їх надання. Разом з місцевою владою уряд повинен забезпечити створення мережі центрів надання адміністративних послуг, а також створити належні умови для здійснення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців структурними підрозділами територіальних органів Міністерства юстиції.

Також Уряд має вжити за участю Торгово-промислової палати заходів для підтримки просування реформ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203