Доведені запаси газу в Росії за підсумками 2012 року склали 32,9 трильйона кубометрів, тоді як роком раніше показник оцінювався в 44,6 трильйона кубометрів.

Про це повідомляється у черговому «Статистичному огляді світової енергетики» (Statistical Review of World Energy 2013) британської компанії ВР.

У підсумку Іран опинився на першому місці за запасами палива з показником у 33,6 трильйона кубометрів. Роком раніше Тегеран посідав друге місце з запасами у 33,1 трильйона кубометрів.

ВР істотно знизила також оцінку запасів Туркменістану - з 24,3 трильйона до 17,5 трильйона кубометрів. Були переглянуті резерви в тому числі Казахстану, Азербайджану та Узбекистану, пише «Lenta.ru».

У цілому світові доведені запаси знижені з 208,4 трильйона до 187,3 трильйона кубометрів газу. Таким чином, оцінка була знижена на 21 трильйонів кубометрів (тобто на десять відсотків), яких світу вистачило б на сім років.

Як зазначає Reuters, причини різкого зниження оцінки неясні.

Доведені запаси лідера російського газового ринку - «Газпрому» - за підсумками 2012 року залишилися на рівні у 19 трильйонів кубометрів. Резерви другого найбільшого гравця - "Новатека" - за минулий рік зросли з 1,32 до 1,76 трильйона кубометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174