Рішення Ради національної безпеки і оборони України направлене на комплексний розвиток атомно-промислового комплексу нашої країни, зміцнення її енергетичної безпеки та розвиток міжнародного співробітництва у цій сфері. Як повідомляє прес-служба РНБО, про це заявив секретар ради Андрій Клюєв, коментуючи затверджене Указом Президента рішення РНБОУ від 5 червня з питань розвитку атомно-промислового комплексу, текст якого засекречений.

За його словами, ядерна енергетика відіграє і відіграватиме ключову роль в енергозабезпеченні країни, а також розглядається як один із факторів для забезпечення економічного зростання держави.

За словами секретаря РНБОУ, мова йде про комплекс завдань і заходів щодо вдосконалення державної політики в енергетичній сфері, підвищення безпеки енергоблоків українських АЕС, розвитку атомно-промислового комплексу, в тому числі окремих етапів вітчизняного ядерно-паливного циклу, фінансово-економічного оздоровлення підприємств галузі, а також забезпечення належного рівня захисту розробок і винаходів українських наукових установ.

Клюєв при цьому зазначив, що у середньостроковій перспективі Україна не має реальних, економічно обґрунтованих альтернатив ядерній енергетиці.

Секретар ради підкреслив, що Україна планує продовжувати активну співпрацю у сфері атомної енергетики та безпеки на міжнародному рівні.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович своїм Указом №317/2013 ввів в дію рішення РНБОУ від 5 червня 2013 року «Питання розвитку атомно-промислового комплексу та створення ядерно-паливного циклу в контексті забезпечення енергетичної безпеки України» (секретно)».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

489