На озброєння армії США надійдуть безшумні електричні мотоцикли, спеціально розроблені для нічних операцій.
Електричний двигун дозволяє знизити гучність і тепловиділення, а система інфрачервоного підсвічування дасть можливість їхати з вимкненими фарами. Виробник, компанія Zero Motorcycles, також обіцяє роботу під водою нарівні з підвищеною міцністю.

Ключові особливості військового мотоцикла пов'язані з використанням електроприводу. Крім зниженої шумності, електромотор, як йдеться у повідомленні Zero Motorcycles, дав можливість знизити виділення тепла і підвищити керованість: розробники підкреслюють плавність регулювання потужності і економічне гальмування, при якому енергія обертання коліс перетвориться назад в електрику. Рекуперативне гальмування дозволяє збільшити пробіг на одному заряді, а після вичерпання ємності акумуляторів їх можна перезарядити за годину або за хвилину змінити на заздалегідь заряджені.

 
 
Для їзди вночі передбачений інфрачервоний прожектор, промені якого не видно ні неозброєним оком, ні налаштованими на більш довгохвильове випромінювання тепловізорами: використання цього прожектора зі спеціальними окулярами нічного бачення дозволяє керувати мотоциклом у повній темряві. Конструкція мотоцикла розрахована на переміщення по нерівному ландшафту, а електричні компоненти ізольовані і здатні витримати занурення у воду як мінімум на один метр, пише «Lenta.ru».

Мотоцикл Zero MMX буде поставлятися тільки військовим, проте компанія запевняє потенційних споживачів у тому, що в серійних моделях будуть втілені «практично всі ті рішення, які ми використовували для задоволення вимог військових». При цьому уточнюється, що мова йде про електричну частину, а не про спеціальне обладнання для безшумної і малопомітною їзди у нічний час.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

396