Хліб у Києві не подорожчає. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

«Я це не те, що не прогнозую, я для цього не бачу взагалі ніяких передумов. Кожен місяць Аграрний фонд надає ВАТ «Київмлину», а той вже ПАТ «Київхлібу» приблизно 8 тис. тонн зерна за постійною ціною... Ми отримуємо дешеву муку, і ніякого подорожчання хліба навіть близько бути не може», - підкреслив він.

На думку Голубченка, страйк на «Київхлібі» має політичний характер.

«Вони не хочуть, щоб у місто завозили хліб не із Києва... Мало що кому хочеться. Ми не в змозі заборонити завозити. Це конкуренція. Коли люди вибирають хліб іншого заводу, значить, треба думати про якість», - сказав чиновник.

Він повідомив, що для вивчення цього питання вже створена комісія.

«Завтра передбачаю зустрітися з ними і поговорити. Але мені здається, там насправді чиста політика... Декому важливо розхитувати економіку країни. Насправді нічого страшного там немає. 180 тонн соціальних сортів хліба вивозиться кожен день, а також 900 тонн іншого хліба. Жодна людина роботу не втратить, профспілка погодила реконструкцію», - резюмував Голубченко.

Як повідомляв ForUm, київська влада створить комісію для розв’язання конфлікту між працівниками і власником ПАТ «Київхліб».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145