Голова Верховної Ради України Володимир Рибак у середу в ході зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Грецької Республіки в Україні Георгіосом Георгунтзосом обговорив низку питань, у тому числі вивчення досвіду законодавчої бази Греції в контексті відносин з Євросоюзом. Про це повідомляє прес-служба ВРУ.

«У нас є реальна потреба в обміні досвідом з модернізації виборчого законодавства, проведення конституційної реформи і т.д. Також перспективним напрямом міжпарламентської співпраці є вивчення досвіду законодавчої роботи Греції, зокрема, у контексті відносин з ЄС», - сказав він.

За його словами, у парламенті готові надати необхідне сприяння для розширення взаємодії Верховної Ради України з представниками грецького парламентського комітету у справах Євросоюзу. Рибак повідомив, що зараз в українському парламенті триває процес створення депутатської групи з міжпарламентських зв'язків з Грецією, на входження в яку подали заявки 17 нардепів.

Рибак передав запрошення голові парламенту Грецької Республіки Вангелосу Меймаракісу відвідати Україну з офіційним візитом.

Спікер парламенту заявив, що пріоритетом зовнішньої політики України є європейська інтеграція. «Укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде кращим стимулом для нашої держави з точки зору подальшого здійснення широкомасштабних реформ, посилення демократичного розвитку та верховенства права», - підкреслив він, зазначивши, що в цьому зв'язку здійснюється робота щодо вдосконалення виборчого законодавства та системи правосуддя, а також активізація процесу реформ.

У свою чергу, посол зазначив, що Греція завжди підтримувала Україну в її євроінтеграційних устремліннях, і висловив надію, що в листопаді поточного року буде укладено Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом у Вільнюсі.

Як наголошується, сторони обговорили низку інших питань співробітництва.

Голова ВРУ подякував послу, який завершує свою дипломатичну місію в Україні, за «самовіддану роботу у сфері розвитку українсько-грецьких відносин».

Пан Георгунтзос підкреслив, що, завершуючи свою місію в Україні, продовжить роботу стосовно пропаганди нашої держави у Греції. «Це той вдалий випадок, коли посол в країні настільки полюбив її, що продовжить бути послом цієї країни у своїй державі», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207