Грецька влада з метою економії прийняла рішення припинити мовлення державного каналу, який обходиться грецьким платникам податків приблизно у 300 млн євро щорічно.

Без роботи залишилися більше двох з половиною тисяч осіб. Протести біля будівлі Грецької радіомовної корпорації в Афінах не припинялися до ранку.

«Я ображена як гречанка. Чаша переповнена, більше немає сил дивитися на те, що відбувається в нашій країні», - заявила Euronews одна з учасниць маніфестації.

На знак протесту мітингувальники спалили прапор Євросоюзу. Вони обурені «диктаторським» рішенням влади - повністю закрити канал.

Влада стверджує, що реформа, у рамках якої буде створено нову, необтяжливу для бюджету компанію, дозволить заощадити 100 млн євро.

Співробітники корпорації, у свою чергу, вважають, що в жертву заходам бюджетної економії принесені свобода слова і демократичні завоювання.

Як раніше повідомляв ForUm, статус Греції у світовому фондовому індексі MSCI змінився з країни з розвиненим ринком на країну з ринком, що розвивається.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192