Опозиція блокуватиме роботу Верховної Ради до кінця червня і зніме облогу тільки на останньому сесійному тижні, який пройде з 2 по 5 липня. Про це «Bзгляду» повідомило джерело у фракції «Батьківщина».

«Вся справа у призначенні дати виборів депутатів у п'яти мажоритарних округах і мера Києва», - заявило джерело.

За його словами, всі ці вибори вважаються позачерговими, а значить, повинні проводитися через 60 днів після набрання чинності постанови про їхнє проведення.

«Якщо ми проголосуємо зараз, то їх доведеться проводити у середині серпня, коли більшість людей перебуває у відпустках. У цей час буде дуже низька явка виборців, і це спростить всі фальсифікації. Ми хочемо восени, але «регіонали» не погоджуються і хочуть голосувати постанови зараз. Дотягнемо до липня і буде по-нашому», - сказало джерело, зазначивши, що послання Президента виявилося хорошим приводом для блокування трибуни. Навіть якщо б його не було, ми знайшли б інший привід - їх, слава Богу, предостатньо», - сказало джерело.

За словами джерела, опозиція не сумнівається, що Віктор Янукович відмовиться особисто прийти до сесійної зали зі щорічним посланням, тому зараз думають над тим, під яким приводом будуть розблоковувати трибуну, адже головна вимога виконана не була.

Перешкодити планам опозиції може тільки позачергова або виїзна сесія парламенту, де Партія регіонів зі своїми прихильниками може прийняти необхідні їм рішення, у тому числі і про вибори. Глава держави вже санкціонував цей захід.

Вчора, 11 липня, на засіданні Економічної ради Президент України Віктор Янукович заявив, що спікер Верховної Ради Володимир Рибак має скликати позачергове засідання, якщо опозиція блокуватиме роботу Ради.

Нагадаємо, опозиційні депутати ще у минулий четвер заблокували роботу Ради, вимагаючи особистого виступу Президента України Віктора Януковича зі щорічним посланням до депутатів, яке вони отримали у друкованому вигляді. Крім цього, вони вимагають призначити на осінь проведення виборів у 5 мажоритарних округах і дострокові вибори депутатів Київради і мера столиці.

У п'ятницю регіонали почали збір підписів за проведення позачергового пленарного засідання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189