Екс-Президент України Леонід Кучма вважає, що на сьогоднішній день немає чіткої впевненості в тому, що Митний союз зможе нормально працювати, і представники української влади мають все ретельно зважити, перш ніж приймати якесь рішення про співпрацю з цим об'єднанням. Про це він заявив сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів у Києві.

Кучма нагадав, що з моменту розпаду Радянського Союзу Україна і Росія неодноразово підписували численні документи про взаємовигідне економічне співробітництво, включаючи угоду про створення зони вільної торгівлі, про створення економічного союзу, проте жоден з них не працює в повному обсязі, повідомляє «УНІАН».

«Я завжди був прихильником найтісніших відносин між країнами, проте, де впевненість української сторони, що Митний союз буде в іншому стані?» - сказав Кучма.

На його думку, економічне співробітництво між країнами гальмують політичні чинники.

«Давайте, щоб політика не бігла попереду паровоза економіки... Без ультиматумів політика повинна бути, з Євросоюзом те ж саме», - зазначив екс-Президент.

На його думку, «найважча проблема сьогодні при владі і у Президента - треба приймати стратегічне рішення, тому що сьогодні між молотом і ковадлом не можна далі жити, кудись потрібно притулитися, до якогось берега».

Нагадаємо, 31 травня в Мінську прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і Україною. Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК і отримати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі з 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293