Президент України Віктор Янукович провів телефонну розмову з президентом Словацької Республіки Іваном Гашпаровичем, повідомляє прес-служба Глави держави.

Янукович подякував президенту Словацької Республіки за запрошення взяти участь у 18-му саміті глав держав Центральної Європи у Братиславі. Глави держав обговорили питання порядку денного саміту, який розпочався сьогодні.

Сторони обговорили питання європейської інтеграції України. На переконання Президента України, якнайшвидше укладення Угоди про асоціацію є взаємним інтересом як України, так і Євросоюзу.

Під час розмови глави держав відмітили традиційно високий рівень взаєморозуміння і конструктивний характер діалогу між Україною та Словацькою Республікою.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович 13 червня здійснить робочий візит до Словаччини для участі у 18-му Саміті глав держав Центральної Європи.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.


Посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Євросоюз може повернутися до підписання Угоди про асоціацію з Україною, у разі його провалу в листопаді цього року, не раніше літа 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197