Правоохоронці затримали шістьох осіб, які займалися виготовленням та розповсюдженням підроблених грошей на території столиці.

Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУМВС України в Києві. Як наголошується в повідомленні, підроблені гроші поширювали на території Києва.

Кілька місяців тому до міліції звернувся житель Святошинського району та розповів, що нещодавно до нього потрапила підроблена купюра номіналом 100 гривень. За даним фактом слідчим відділом Святошинського райуправління було розпочато кримінальне провадження за статтею 199 Кримінального кодексу України. І незабаром у поле зору правоохоронців потрапив безробітний 24-річний киянин. Основним джерелом доходу хлопця було саме поширення підроблених грошей. Це підтверджують і вилучені у нього підроблені купюри, і неодноразові контрольні закупівлі.

Надалі, під час відпрацювання отриманої інформації, оперативникам вдалося викрити весь злочинний ланцюг. Як з'ясувалося, за поширення підробок відповідає ще четверо хлопців.
 
Згодом правоохоронці встановили й особу організатора виготовлення і розповсюдження підроблених грошей. Ним виявився 50-річний киянин. Чоловік налагодив протизаконне виробництво прямо у власному будинку. Як кліше він вибрав оригінал грошової купюри номіналом 100 гривень. Крім кліше в ході проведення санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили оргтехніку, пристосовану для виготовлення підроблених купюр, відповідне програмне забезпечення на магнітних носіях і заздалегідь приготовані засоби: спеціальний папір, магнітні стрічки та відскановані водяні знаки Національного банку України. Крім цього, були вилучені купюри з ознаками підробки на суму понад 12 тисяч гривень та інші речові докази у кримінальному провадженні. Всі вилучені купюри мають однаковий номер і серію.
 
Всього у затриманих правоохоронці вилучили понад 150 купюр з ознаками підробки, які незабаром повинні були потрапити в обіг.

За статтю «виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання з метою збуту або збут підроблених грошей за попередньою змовою групою осіб» передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, нагадують в міліції.

Зараз усіх спільників затримали. Слідчим відділом Святошинського райуправління готується клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді арешту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238