У Херсонській області затримано 28-річного держслужбовця, який вимагав 50 тис. грн за оформлення дозвільних документів з надання послуг зі зберігання зерна.
Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Управління МВС України в області,
начальник одного з управлінь Державної інспекції сільського господарства був викритий співробітниками УБОЗ спільно з прокуратурою.

«Міліціонери з'ясували, що на початку травня цього року держслужбовець вимагав від представника фермерського господарства 50 тис. гривень за оформлення дозвільних документів з надання послуг зі зберігання зерна», - йдеться в повідомленні.
 

Зазначається, що держслужбовець діяв за допомогою посередника. Зустріч для передачі грошей призначили на території одного зі скверів обласного центру. Посередник отримав 50 тисяч гривень, після чого його затримали співробітники слідчого управління та УБОЗ УМВС.
Крім того, в ході проведення оперативно-розшукових заходів на місці події також затримано 39-річного підлеглого зазначеного керівника.
 
 
Слідчим управлінням УМВС України в Херсонській області розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України «Одержання неправомірної вигоди посадовою особою», яка передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу щодо керівника та його посередника. Зараз перевіряється причетність підлеглого за його співучасті у скоєнні протиправних дій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209