Папа Римський Франциск визнав існування так званого «гей-лобі» всередині Римської курії - одного з основних адміністративних органів католицької церкви.

«У Курії є святі люди. Але є також потік корупції. Гей-лобі теж є, це правда. Ми повинні подивитися, що тут можна зробити», - сказав понтифік за версією джерел ЗМІ на одній з непублічних зустрічей з латиноамериканськими релігійними діячами.

Офіційні представники Ватикану відмовилися підтвердити або спростувати інформацію про те, що Франциск дійсно говорив щось подібне. Вони послалися на те, що зустріч, на якій понтифік нібито зробив цю заяву, проходила в приватному форматі.

Нагадаємо, в лютому європейська преса дізналася про доповідь, представлену попередникові Франциска - Бенедикту XVI - ще в кінці 2012 року. У ній містилася інформація про шантаж вищих сановників Ватикану, викритих у гомосексуалізмі.

Звіт також містив компромат на цілу низку вищих ієрархів. За даними журналістів, у ній говорилося про існування кількох таємних політичних угруповань у Ватикані, члени однієї з яких нібито «об'єднані сексуальною орієнтацією».

Нагадаємо, Папа Франциск створив спеціальну групу в складі восьми кардиналів, які будуть допомагати йому в управлінні Римо-католицькою церквою і, насамперед, у реформуванні Римської курії.

За матеріалами: «Вести»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

384